Bio 17/3

Hanteringen av odöda, kl 18.30

Åldersgräns ej klart än, norskt tal, svensk undertext, 1h 37 min, 100 kronor

John Ajvide Lindqvist är tillbaka med en ny filmadaption, denna gång en småkuslig zombiefilm om saknad och sorg. 

En varm sommardag i Oslo vaknar de döda till liv. En mamma omkommer i en bilolycka och familjen måste hantera död och uppvaknande på samma gång. En äldre kvinna får sin älskade tillbaka efter att ha begravt henne samma dag. En morfar försöker förtvivlat få tillbaka sitt barnbarn för att lindradotterns sorg. Hanteringen av odöda                         är en smärtsam, rörande och bitvis otäck berättelse om människor i sorg som får sin högsta önskan uppfylld. Saknad och längtan, hopp, förtvivlan och kärlek är starkare än döden.

Med Renate Reinsve och Anders Danielsen Lie (båda från Världens värsta människor), och Bahar Pars (En man heter Ove). Manus av författaren Jonas Ajvide Lindqvist (Låt den rätte komma in, Gräns) som också skrivit romanen och regi av norska debutanten Thea Hvistendahl.

HANDLING THE UNDEAD Official Trailer (2024) – YouTube

Opera 23/3

Romeo och Julia, kl.18.00

Franska, textas till svenska, 3 h och 31 minuter inklusive 1 paus, 260 kronor

Gounods opera Romeo och Julia i nyuppsättning av Bartlett Sher livesänds den 23 mars. Missa inte Nadine Sierra och Benjamin Bernheim i titelrollerna.

Två sångare på toppen av sin karriär – sopranen Nadine Sierra och tenoren Benjamin Bernheim –möts som det älskande paret i Charles Gounods opera baserad på Shakespeares pjäs. Yannick Nézet-Séguin intar podiet för att dirigera en av historiens mest romantiska partitur i en scenografi som andas sent italienskt 1700-tal.

I Tony Award-belönade regissören Bartlett Shers produktion medverkar också barytonen Will Liverman och tenoren Frederick Ballentine som ärkerivalerna Mercutio och Tybalt. Mezzosopranen Samantha Hankey gör den busiga springpojken Stefano och basbarytonen Alfred Walker är broder.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *