Seniorbio 8/3

Miraklet i Gullspång, kl. 14.00

Coop i Österbymo sponsrar med wienerbröd!

Barntillåten, norskt tal, svensk undertext, 1 h 49 min, 80 kronor

Dokumentären ”Miraklet i Gullspång” är ett praktexempel på hur verkligheten överträffar dikten och blev Årets dokumentär och fick en guldbagge vid 2024 års Guldbaggegala.

Ett tecken från Gud får två religiösa norska systrar att köpa en lägenhet i svenska Gullspång. När de möter lägenhetsägaren på mäklarkontoret är hon en kopia av deras döda storasyster, som begick självmord 30 år tidigare. Vad som börjar som en sagolik familjeåterförening utvecklas till ett rafflande drama om lögner, hemligheter och trons betydelse.

Trailer: Miraklet i Gullspång – officiell svensk trailer (youtube.com)

Opera 9/3

Ödets makt, kl. 18 9 mars

Italienska, textas på svenska, 4 h 22 minuter inklusive 2 pauser, 260 kronor

Norska operastjärnan Lise Davidsen gör sin rolldebut som Leonora i Verdis gripande tragedi Ödets makt. En storslagen opera som för första gången visas live på bio från Meropolitan i New York.

 Regissören Mariusz Treliński levererar Mets första Ödets makt (La Forza Del Destino) på nästan 30 år och sätter handlingen i en samtida värld. Yannick Nézet-Séguin dirigerar föreställningen och sopranen Lise Davidsen gör sin debut som den ädla Leonora, som flyr sitt hem efter att ha övergivits av den man hon älskar.

Den storslagna berättelsen om olycklig kärlek, dödliga vendettor och familjestrider gör stor användning av Mets roterande scen för att representera den ostoppbara framfarten av ödet som driver operans kedja av katastrofala händelser.

I rollistan finns även tenoren Brian Jagde som Leonoras älskade Don Alvaro, barytonen Igor Golovatenko som den hämndlystne brodern Don Carlo och Judit Kutasi som spådamen Preziosilla. Basbarytonen Patrick Carfizzi är Fra Melitone och basen Soloman Howard både Leonoras far och Padre Guardiano.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *