Bio 1/4

Kung Fu Panda 4, kl. 15:00

Åldersgräns ej satt än, svenskt tal, svensk undertext, 1h 34 min, 80 kronor

Efter att, i tre dödsföraktande äventyr, ha besegrat skurkar i världsklass med sitt oöverträffade mod och sina galna kampsportfärdigheter, uppmanar ödet Po, Drakkrigaren, att ta och tagga ner lite. Han har blivit utvald att bli andlig ledare.

Fjärde filmen om pandan Po i det antika Kina, vars kärlek till kung Fu bara matchas av en omättlig aptit. Denna gång lämnar han Fredens dal för att åka till storstaden, men där kommer en oväntad personifiering av ondska vänta honom. En ny skurk, Kameleonten, har anlänt och hon är ingen man vill bråka med.  Kameleonten har en förmåga att tillkalla fiender från Pos förflutna. Det inkluderar Master Shifus tidigare elever och en trana, Lord Shen, som vill bli av med pandor en gång för alla.

Trailer: Kung Fu Panda 4 – Officiell trailer | Universal Pictures (HD) Kommer med svensk och engelsk tal. (youtube.com)

The New Boy, kl. 18:30

Åldersgräns ej satt än, engelskt tal, svensk undertext, 1 h 52 min, 100 kronor

En ung aboriginer grips av polisen 1940 och tas till ett katolskt barnhem. Pojken lär sig läsa och skriva men mötet mellan hans aboriginska tro och den kristna blir en ”kulturkrock”.

Syster Eileen (Cate Blanchett) har tagit över som barnhemsföreståndare efter företrädarens död. Hon har svårt att förstå den nya pojken, som har övernaturliga förmågor. Han kan hela och få fram gnistor ur sina händer. Aswan Reid som spelar pojken levererar ett kraftfullt porträtt enligt recensioner från England. Filmen är inspelad i South Australia och miljöerna är fantastiska.

Trailer: The New Boy – svensk trailer (youtube.com)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *