Bio 14/4

One Life, kl 18.30

Från 11 år, engelska, svensk text, 1h 49 min, 100 kronor

40 år efter att de räddades undan kriget och jakten på deras liv återförenas de överlevande av 600 judiska barn sin räddare britten Nicholas Winton. Den sanna historien om den unge brittiske idealisten Nicholas Winton, som räddade mer än 600 judiska barn precis innan andra världskrigets utbrott. 40 år senare återförenades han med de överlevande. Regissör är James Hawes. I huvudrollerna ses Anthony Hopkins, Helena Bonham Carter och Johnny Flynn. Svenska Lena Olin medverkar också i filmen.

Trailer: One Life Trailer #1 (2024) (youtube.com)

Opera 20/4

La Rondine, kl. 19.00

Italienska, textas till svenska, 2 h och 47 minuter inklusive 1 paus, 260 kronor

Puccinis sällan spelade mästerverk La Rondine livesänds från Metropolitan i New York den 20 april. Angel Blue och Jonathan Tetelman sjunger huvudrollerna.

Hyllade sopranen Angel Blue är den sofistikerade franska kurtisanen Magda och spelar mot tenoren Jonathan Tetelman, som gör sin Met-debut som Ruggero, en idealistisk ung man som erbjuder henne ett alternativ till hennes liv i överflöd. Den bitterljuva kärlekshistorien har ett partitur som kombinerar charmen hos en wiensk operett med romantiken och hjärtesorgen hos italienska klassiker som La Bohème och La Traviata.

Maestro Speranza Scappucci dirigerar Nicolas Joëls art déco-inspirerade produktion som transporterar publiken från hjärtat av det parisiska nattlivet till en drömlik vision av franska Rivieran på 1920-talet. Sopranen Emily Pogorelc och tenoren Bekhzod Davronov – som båda gör sina Met-debuter – kompletterar rollistan som Lisette och Prunier.

Bio 21/4

Den sista resan, kl. 18:30

Barntillåten, svenska, 1 h 31 min, 100 kronor

I deras mest personliga film hittills tar de två vännerna Filip Hammar och Fredrik Wilkingsson med sig Filips skröpliga pappa Lars på en minst sagt händelserik sista resa till Frankrike, i hopp om att tända hans närmast obefintliga livsgnista igen.

Trailer: Den sista resan │Officiell trailer │ Biopremiär 1 mars (youtube.com)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *