Live på bio 7/10 – Opera

II Giustino KL. 19.00

3 tim 45 min (inkl. 2 pauser), 200kr

Vivaldis opera Il Giustino på Drottningholmsteatern är en fest för öra och öga. Regin står George Petrou för, en av världens främsta barockspecialister. Missa inte en unik opera på en unik scen, på bio i Sverige!

Aldrig tidigare har Vivaldis Il Giustino satts upp i Sverige. Operan innehåller storartad barockmusik och iscensättningen använder det historiska teatermaskineriet och kulisserna med ursprungliga motiv från 1700-talet.

George Petrou är dirigent och räknas som en av världens främsta specialister på barockmusik. På Drottningholmsteatern tar han sig också an regiuppdraget.

Il Giustino komponerades ursprungligen för karnevalen i Rom 1724. Antonio Vivaldi står för musiken och Nicolò Beregan har skrivit librettot. Även om operan är relativt okänd för det stora flertalet så kommer publiken att känna igen sig. Här återfinns nämligen delar av välkända De fyra årstiderna.

Il Giustino, Drottningholms Slottsteater, premiär på bio 25 augustiIl Giustino, Drottningholms Slottsteater, premiär på bio 25 augusti

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *