Bio 22/2

LasseMajas detektivbyrå – Kl. 15.00
1 tim 22 min, barntillåten, svenskt tal, 80kr

En flicka vid namn Clara söker upp vår deckarduo Lasse och Maja. Hon är dotter till den livstidsdömde tågrånaren Ferdinand Fransson. Nu vill hon ha hjälp att bevisa att hennes pappa är oskyldig. Lasse och Majas som precis fått sin detektivbyrå nedlagd av Kristinelunds fördomsfulle polischef ser sin chans. De ska bevisa att barn inte alls är lättlurade och korkade. Att barn visst kan lösa mysterier och brott. Att barn visst kan vara detektiver!

Moa Gammel är regissör och en av huvudrollsinnehavarna Polly Stjärne har anknytning till Ydre. Hennes kompanjon spelas av Nils Kendle. Ulla Skoog och Tomas von Brömssen är andra kända skådespelare som medverkar.

Min pappa Marianne – Kl. 18.30
1 tim 35 min, barntillåten, svensk tal, 100kr

Efter att ha brutit upp med pojkvännen återvänder Hanna, 28, till Alingsås för ett vikariat på lokalnyheterna. När hennes älskade pappa, prästen med det stora skägget, avslöjar att han egentligen vill vara Marianne vänds Hannas värld upp och ner. Men för pappa Marianne finns ingen återvändo, hon måste äntligen få vara den hon är. Det blir en omtumlande resa för Hanna som inte kände vare sig själv eller sin pappa så väl som hon trodde. En varm feelgood-berättelse om modet att vara sig själv och lyckan över att bli älskad för den man är.

Regissör är Mårten Klingberg. Marianne spelas av Rolf Lassgård och Hanna av Hedda Stiernstedt och mamma av Lena Endre.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *