Ydre Kulturcentrum sätter upp musikalen Oliver!

Ydre Kulturcentrum sätter upp musikalen Oliver!

Hösten 2020 är det återigen dags för Ydre Kulturcentrum att sätta upp en musikal. Efter succéuppsättningarna av Annie och Sound of Music har nu turen kommit till musikalen Oliver!, baserad på Charles Dickens roman Oliver Twist. Uppsättningen kommer att regisseras av Eric Rusch tillsammans med Christian Arnold. Christian Arnold kommer även att stå för koreografin. De är båda välkända ansikten hos Ydre Kulturcentrum och har under flera år varit engagerade i allt från musikal och fars till teaterläger.

Jenny Bragde Öhman, ordförande:

  • Vi är glada över att ytterligare en gång sätta upp en musikal där barn och ungdomar får ta en stor plats. Vi vill ge alla talangfulla unga människor i trakten en möjlighet att vara med i ett stort och roligt musikalprojekt. Vi ser också fram emot ett spännande samarbete med Eric Rusch och Christian Arnold som nu tar över stafettpinnen för regi och koreografi.

Musikalen, som hade urpremiär på West End i London 1960, handlar om den föräldralösa pojken Oliver som tar sig till London och lever där tillsammans med ett tjuvgäng under ledning av ficktjuven Fagin.

Eric Rusch, regissör:

  • Oliver! är en fantastiskt mustig musikal och en klassisk berättelse med många starka karaktärer. Den har humor, spänning, djup sorg och stor glädje, allt inramat av flera minnesvärda melodier. Oliver! blev en av mina allra första musikalupplevelser när jag som liten såg filmen på TV. Att vi nu ska få göra vår egen version, blir för mig lite som att sluta cirkeln.

Speldatum och tider presenteras på vår facebooksida och hemsida allteftersom det blir officiellt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *