Bio 17/3

GIRAFFENS CYKEL – Kl. 15.00
42 minuter, barntillåten
Giraffen har en ny cykel och är mäkta stolt. Den lilla Apan, som kör en trehjuling, är imponerad. Det stora dilemmat är att Giraffen alls inte kan cykla, utan välter gång på gång tills hen till slut ger upp. Arg och besviken räcker Giraffen sin cykelhjälm till den betydligt mindre vännen Apan. Apan visar sig kunna cykla fantastiskt bra, till och med på händer. Då blir Giraffen avundsjuk och gör något riktigt elakt.

MORTAL ENGINES – Kl. 16.00
2 timmar 8 minuter, fr. 11 år
Tusentals år efter att en katastrof förstörde civilisationen har mänskligheten anpassat sig och ett nytt sätt att leva har utvecklats. Gigantiska vandrande städer rör sig nu över jorden, på jakt efter mindre städer att plundra. Tom Natsworthy – som kommer från en lägre nivå av den stora rovstaden London – kämpar för sin egen överlevnad efter att han mött den farliga Hester Shaw. Två motsatser, vars vägar aldrig borde ha korsat, bildar en osannolik allians, vars öde det är att förändra framtiden.

MARY QUEEN OF SCOTS – Kl. 18.30
2 timmar 4 minuter, fr. 15 år
Efter att ha krönts till Frankrikes drottning vid 16 års ålder och blivit änka vid 18, vägrar Mary att gifta om sig. Istället återvänder hon till hemlandet Skottland för att återta tronen. Men Skottland och England styrs nu med järnhand av Elizabeth I. ”Systrarna” betraktar varandra med fasa och fascination. Som rivaler både i kärlek och makt, och som kvinnliga regenter i en patriarkal värld, måste de bestämma hur de vill spela spelet om giftermål kontra självständighet. Fast besluten att härska som mer än bara en galjonsfigur försöker Mary återta tronen och hotar därmed Elizabeths överhöghet. Svek, uppror och konspirationer inom det egna hovet äventyrar dem båda och historiens gång förändras för alltid.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *